Maten

Mat är en viktig del i barns vardag. På Ekhagen eftersträvar vi att maten ska vara hälsosam och näringsrik för den energin barnen kräver under dagen.

Mat är även en viktig del i det sociala samspelet. De äldre barnen turas om med rollen som dukbarn och hjälper till vid måltider. När vi sitter runt bordet och äter tillsammans finns det även mycket att lära och upptäcka! ”Är det någon som kan göra bokstaven E med besticken?"

Frukost

Frukosten är en mysig och lugn stund på Ekhagen. Frukost lagas på plats av personalen och erbjuder en god variation mellan gröt, fil/yoghurt, flingor, smörgås och ägg.

Lunch

Vi eftersträver att barnen ska få god mat med en hög kvalitet av ekologiska råvaror.

Vi anlitar oss av Nääs slottscafé och restaurang i Floda för att leverera våra lunchmåltider. Vår leverantör erbjuder en personlig service som förser oss med näringsrika måltider med ekologiska och närodlade råvaror.

Restaurangen levererar en varierad kost av kött, fisk och sallad, samt specialkost som vid allergi och vegetarisk diet. Vi har även en vegetarisk dag i veckan.  www.naas.se

Mellanmål

På samlingen varje morgon äter vi frukt tillsammans. På eftermiddagen äter vi ett varierat mellanmål innan vi går ut på gården för lek!